Tuesday, October 5, 2010

Raya Kelima 2010

Raya kelima macam tradisi raya main futsal, tapi tahun nie adik2 gue tak ada yang joint sebab main start 12.15am.. Kali nie main kat peramu dan bukan seperti tahun2 sebelum nie. Budak2 happy & main hingga 1.30am.
Top left - aziz, fikri, along, fahim, angah & firas
Bottom left - amir & deee(dah slim sikit)




Lepak letihhhh..






Gollllllllll




Raya Keempat 2010

Raya keempat makan seafood kat tg lumpur dengan family yatie.. Lepas magrib terus ke tg lumpur dan convoi dengan kak zah, marina & iqbal.. sampai aja dah siap masakan atas meja ada satu meja panjang & meja kat tepi.. Total ada lebih kurang 60 orang semuanya termasuk anak2..
1st time sampai kat sini & marvelous dengan ketam, udang, sotong, lala
& ikan kerapu..+ fresh orange/tembikai..


Fahim makan tak banyak coz dia bukan penggemar seafood


Nyam-nyam..


Izwan & family

Abang nan & family

Abang amie & family


Masing2 dah kekenyangan alhamdulillah..

Abang zib & family

Anak saudara - 

Kak long, abg piee & my wife

1 Malaysia.... 

Kak zie, my wife, anak saudara(syakilla, aishah, syafika)


Sebelah petang kat rumah emak family mak long datang ke rumah..
Die, su, ida & atih (nira tak datang)..

Monday, October 4, 2010

Raya Ketiga 2010

Raya ketiga shahrin dan kakak dah balik.. Sebelah petang pergi beraya tiga buah rumah iaitu rumah mak ngah, rumah darat dan rumah mak cik som..Sebelum beraya seperti biasa beraya kat depan tangga rumah tapi tahun nie bah dah tak sihat nak ambil gambar..
My family(4boys), shahrin(1b 3girls), zan(3b) & kakak(2g).. 

Anak saudara - sofia

Anak saudara - syakirah

Anak saudara - sarah

Anak saudara - nabilla


Anak saudara - shasha

Kat rumah mak ngah dari kiri chu yatie, jihan(berdiri), kak ayah, mak ngah
& yatie

Kat rumah mak ngah


Ruamh mak ngah dari kiri kak ain(best masak mee hoon soup), wawan,
sarah, anak chu yatie(Lokman macam nama gue, mungkin masa tu bah min
teringatkan anak saudara dia nie kot), anak chu yatie(??), chu yatie, firas,
inn & zan..

Rumah darat dan nie merupakan padang wembley main bola masa den
kocik2 dulu dan beberapa keping cermin louvre pecah masa tuu..
Tapi itulah adat masa budak2 kurang perihatin & janji seronok aja..
Kelihatan cucu2 mak ngah main & termasuk yang perempuan tu anak
kak ain..

Kat dalam rumah & masa kecil2 dulu rasa rumah nie besarnya..
Tapi sekarang nampak biasa aja..

Gambar dengan mid..

Kat rumah mak cik som..

Raya Kedua 2010

Raya ke dua melepak kat rumah kak long aja & sambil tengok TV..
Anak saudara - Adam

Anak saudara - Killah & kembar(peah kot yang nie)..

Anak saudara - Fikri

Family sebelah abang said bergambar sama abang said & kak long

Sebelah petang pergi rumah emak kejap dengan budak2 aja dan kebetulan
family mak long raudah(adik bah) datang ke rumah..
Mak long raudah masih sihat lagi.. Mak Long cerita pernah pergi haji
sama dengan mak yatie..