Sunday, June 30, 2013

Syria at kuala lumpur

Masa nak cari baju melayu budak2 kat jalan tar nampak ada satu group remaja buat demo/mobs mengutuk akan peristiwa yang sedang berlaku di Syria. Kalau ikut news AP sudah lebih 100 ribu rakyat yang tak berdosa telah kehilangan nyawa...
Budak melayu kita gayanya..

Persiapan raya 2013

Tahun nie start awal sikit nak cari baju melayu untuk anak2 & tempat seperti biasa jln tar... Pergi sabtu & kebetulan malam ada final FA cup kelantan vs jdt so kenalah jammed giler kat tol sungai besi. Parking last maju junction...
Rakyat sentiasa ramai kat jalan tar...

Saturday, June 29, 2013

Jerebu

Alhamdulillah selepas seminggu bencana jerebu dah hampir ke penghujungnya... so apa iktibar yang boleh kita ambil dari peristiwa nie?

Sunday, June 23, 2013

Jerebu kat bangi

Teruk kat bbbangi jerebu kat dalam rumah pun dah berbau macam benda terbakar.. macamana kat muar ipu dah 700++.. Matahari pun macam segan aja nak keluar.. Gambar nie dah kul 9.30am

Bandung Lagi..

Bulan Mei13 baru nie pergi Bandung lagi..Boleh cari baju raya tahun nie...

Action..


Makan memang ngam kat bandung nie & cheaps



Dalam Rumah Mode - heaven for malaysian branded shoppers


Jangan lupa smoothie strawberry juice









Sales girl terbaik..



Kap besar2..




Hotel nie mmg ngam


Demonstrasi selalu aja kata pak supir..

Kat airport.. bye bandung

Kellie's Castle

Sebelum nie tak dapat singgah hujan so akhirnya dapat juga singgah & round kat sekitar kawasan nie.. Tempat nie terjaga dengan baik dan merupakan satu kawasan tarikan pelancung dan masuk kena bayar.. Token aja bayaran masuk.. Banyak bilik rahsia dan ada juga escape door melalui dalam tandas dan ada tangga kecil untuk terus keluar.. Macam baca dalam novel masa kecil2 dulu Enid Blyton..


Agak seram

Sunday, June 16, 2013

Downtown Bdar Baru Bangi

First time pergi downtown setelah lama dibuka & baru2 nie pergi coz budak2 nak cari casing phone.. Memang happening walau pun dah agak larut malam..




Tuesday, June 11, 2013

Anak saudara - Fiya

Tahniah buat An & Zul dengan baby baru dan juga anak saudara gua yang paling junior.. fiya..comel, cutes..





Musibah

Kita merancang semua yang baik2 aja dalam kehidupan kita tetapi allah yang menentukan segalanya.. baru2 nie berlaku musibah yang mana satu jari telah terkoyak tisu dan sungguh sakit... oush...

Wednesday, June 5, 2013

Bandar penawar johor

Korjo kat bandar penawar & visit sekolah sukan.. Pergi balik hari aja dengan flight iaitu keluar lepas subuh & sampai rumah dah tgh malam... argh letihnya
Astroturf