Tuesday, May 28, 2013

Bukit Mertajam

Korjo kat penang lepak kat summit bkt mertajam & malam pergi juga kat pulau pekena nasi kandar kat restoran kapitan.. kali nie tak pergi line clear & beratur... Lunch first time pekena ikan bawal kat kelapa sawit juru...

Wednesday, May 22, 2013

Yes or No

Today launch samsung chrome box....

Alor setar part 5 tower

Sesampai ke alor setar memang dah plan nak visit alor setar tower even masa meeting pun nampak dari jauh tower.. setelah keluar masjid terus jalan kaki dalam panas terik ke alor setar tower & bayaran masuk amat reasonable rm8/head.. sampai atas angin kuat mmg best & view kat atas menarik boleh nampak hampir semua bandar alor setar..
Tanah alor setar flat tidak berbukit..

Alor setar part 4 muzium

Kat area masjid nie banyak muzium atau galeri tentang royal kedah.. cuma yang sikit tak best dalam semua royal gallery tak boleh ambil gambar.. tapi memang terbaik.. galeri lukisan bldg mmg sesuai tapi pengisian amat kurang..
Royale

Alor setar part 3 pekan rabu

First time pergi pasar rabu & nampak happening.. Den beli kueh favourite dodol dan sikit2 kueh kering lain.. weekend mesti ramai orang terutamanya bagi pengemar pelbagai kueh & kain/baju

Alor setar part 2 masjid zahir

Lepas meeting minta member drop kat masjid zahir yang merupakan masjid lama/tua & masih terjaga dengan baik... Alhamdulillah masjid nie makmur masa solat zohor...
Rukuk

Tuesday, May 21, 2013

Alor setar part 1

Satu hari aja program kat alor setar ada meeting tapi flight malam so den round macam tourist di tengah cuaca panas terik di pekan alor setar dengan hanya berbekal galaxy s4 coz lupa nak bawa camera.. nampaknya s4 tidak mengecewakan..lepak kat airport yang lengang aja dan dapatlah upload gambar sambil update blog..

Sunday, May 19, 2013

Wedding anak mr azizi

Pergi wedding anak azizi kat dewan di gmi bangi. Sampai dewan pengantin baru sampai

Friday, May 17, 2013

Mana nak pergi..

Jalan2... kat mana nie???

Monday, May 13, 2013

Aircond

Sekarang musim panas yang melampau yang mungkin juga akibat global warming.. hari2 rasanya temperature boleh mencecah 33 degree C.. Malam tadi tiba2 aja aircond bilik tak sejuk & dengan temperature sekarang cukup tidak selesa.. petang panggil cina service aircond & punca tak sejuk capacitors dah kong... lepas ganti & service semua ok seperti asal.. tapi cuaca sekarang dah amat tidak menentu... macamana 10 tahun dari sekarang????

Tuesday, May 7, 2013

Kerajaan..

Setelah kempen yang memgambil masa hampir 2 minggu maka pada awal pagi 6/5/13 pimpinan BN masih menerajui kerajaan untuk 5 tahun lagi.. So manifesto atau aku janji tu perlulah dikotakan untuk kesejahteraan rakyat bandar mau pun di kampung2.. Ketirisan kewangan kerajaan yang sering dibangkitkan oleh PR perlulah diambilkira & atasi segera untuk memberi keyakinan kepada rakyat.. berdasarkan trend graph PRU 12 & 13 sekira tiada perubahan dalam isu2 yang dibangkitkan akan????

Angah Klinik..

Bawa angah klinik & tapi agak slow kerana doctor sorang aja..


Sunday, May 5, 2013

Mari mengundi part 3


Semak

Mari mengundi part 2


Quee

Mari mengundi part 1

7.15am breakfast dulu kat restoran mak kimbong, bbbangi


Samsung galaxy s4 - Image Quality Part 4

Last untuk image Q saya akan ambil hanya bagi macro shot..


CD

Samsung galaxy s4 - Image Quality Part 3

Gambar indoor amat cantik kalau good lighting.. so kalau dim light so gunakan juga tips seperti part 2



Dalam train 6.42am kajang - midvalley

Samsung galaxy s4 - Image Quality Part 2

Now image low light outdoor.. semua gambar handheld... Kebanyakan gambar diambil waktu malam atau before magrib..
Tips ambil gambar lowlight galaxy s4.. set mode night.. pastikan tangan steady kalau handheld sebab shutter speed slow sekitar 1/4second.. pastikan selepas siap snap baru gerakkan camera..


Putrajaya ceramah ikon ustaz azhar idrus

Samsung galaxy s4 - Image Quality Part 1

Mungkin ramai yang tertanya akan Q image dari galaxy s4 yang baru aja launch kat Malaysia pada 27/4/13 baru-baru ini. GS4 memang best dengan improved processor speed, upgrade ram, upgrade camera mpixel, battery life, screen size, higher resolution/ppi etc. Detail click review Galaxy S4..

Ok... image Q akan mula dengan gambar outdoor..Image boleh diambil sehingga 13mpixel tapi saya suka set hanya 9.6mpixel kerana ianya dalam 16:9 berbanding 4:3..Format 16:9 macam camera lumix LX3 saya sebelum ini yang telah jual menerusi Mudah.. Gambar berikut diambil dengan 9.6mpixel tapi telah di resize untuk mudah buka..



Kalau outdoor memang ngam..