Thursday, March 29, 2012

Jonker walk, malacca

Last update blog untuk visit ke melaka. Setelah beberapa kali ke melaka kali nie baru dapat berjalan ke jonker walk..area nie banyak jual souvenier & walau pun malam tapi panas sebab orang ramai & sesak. Kat sini hanya beli malacca magnetic fridge
Scroll mouse for more photos















Stadhuys malacca

2 biji beca untuk kami 4 orang dari depan muzium stem ke stadhuys..Balik dari stadhuys ke hotel...malam area stadhuys agak happening tapi tak ada jual cendol macam sebelah siang
Scroll mouse for more photos
On your mark..



Mana beca tak sampai lagi nie

Beca batman




Kat stadhuys port last beca dari belakang dataran pahlawan






Background stadhuys


Cadang nak naik cruise tapi tak sempat dah lewat


Laju bawa dari stadhuys ke hotel..gambar dari atas beca expoure -1/3, shutter 1/15 & iso1600 .. not bad Q my oly p3

Wednesday, March 28, 2012

Afamosa malam

Balik makan ikan bakar terus singgah kat afamosa sebelum ke jonker walk..
Scroll mouse for more photos






Umbai ikan bakar

Pukul 6.30pm dari hotel terus menghala ke selatan iaitu ke arah umbai antara tempat ngam nak pekena ikan bakar yang fresh & murah. Macam biasa kat sini makan nasi lemak & ikan bakar.. hmmm ngam.
Scroll mouse for more photos



Azan magrib berkumandang dari surau yang terletak hanya belakang gerai makan nie

Pilih2 semuanya freshhhh

Sebelum ikan sampai pekena sata dulu.. hmm best macam sata kat tg lumpur


Alhamdulillah konyang..






Sampai hotel ralat pula tak beli buah berangan nie