Thursday, September 30, 2010

Raya Pertama 2010

Tahun nie raya pertama ramai adik yang tidak balik coz beraya kat rumah mertua masing-masing. Ngah balik raya ke tiga & kakak balik Temerloh & balik raya ketiga. An beraya kat Taiping & Iman beraya kat Kelang dan tak balik tahun nie.
Pagi raya kat rumah mak dengan juadah nasi impit, sate, rendang & nasi dagang. Tahun nie bah sudah tak dapat beraya macam tahun2 sebelum nie kerana sakit & moga bah cepat sembuh.
Malam raya sampai rumah hujan selebat-lebatnya dan subuh masih hujan
tapi sudah renyai-renyai hingga sembahyang raya. Tahun nie terlupa nak
bawaa camera ke masjid baru yang baru dibuka untuk sembahyang raya
tahun nie walaupun sembahayang jumaat masih belum boleh coz belum
dapat tauliah..

Pagi sungguh nyaman & sejuk dengan keadaan hujan.. Coolllllll...

Makan pagi sebelum pergi sembahyang raya..

Pekena sate kat tangga depan

Dengar apa yang wan pesan tu..

Bermaafan di pagi raya ..

Angpau time..

Raya tahun nie tema merah..


Gambar dengan emak tersayang

Family dengan emak

Bergambar dengan emak dan zan
Emak, zan dan anak2
Bah dah tak sihat tapi masih nampak ceria..




Monday, September 20, 2010

Malam Raya 2010

Tahun nie raya, wife dapat cuti after raya & balik kampung lepas sembahyang isyak.. Nasib baik sebelah petang kat pasar ramadan masih ada yang jual walau pun dah sikit bonar tapi dapatlah makan nasi ayam + murtabak..
Singgah tol kejap & alhamdulillah jalan clear kecuali kat MRR2 jammed sikit coz ramai orang beratur beli lomang pak ali..

Sepanjang jalan dari bangi hingga pekan dengar takbir dan CD lagu raya...Mendayu2 nasib tak laluk..yang tak best sikit dalam perjalanan hujan tak berhenti2 lebat & renyai dan alhamdulillah semua ok.. sampai pekan jam dah pukul 1.15am singgah kat rumah kak long kejap hantar barang & terus ke rumah mak.. masa sampai hujan selebat2nya & mak dah ready tempat beradu..zzzzzzzz...

Wednesday, September 15, 2010

Bandung

Pergi bandung memang best kerana shopping memang best giler.. semua branded(CD, burberry, zara, LV, gap, energie, guess, armani, ralph lauren, boss, minimal, CK etc - bestnya) dan factory outlet yang paling best rumah mode, secret, heritage, toko3, glamour, summit, cascade etc & jangan lupa pasar baru untuk keperluan telekung, batik.. hotel lepak kat arion swiss belhotel 4star hotel dengan lcd tv..makanan sunda & padang memang best.. halal & murah..
sampai bandung jam 11am waktu malaysia & best sebab waktu indon
lewat satu jam.. airport bandung kecil aja macam airport kuantan..
Paling best rumah mode.. kawasan sekitar pun amat menyenangkan dengan
water features & typical indon punya hiasan.. memang class.. kat dalam
class decoration boutique.

Shopping kat bandung nie trend semua letak dalam beg besar macam nie..
Kat dalam rumah mode..
Kat depan cascade (FO)..
Kat secret nie best juga.. 
Kat tengah2 secret ada court yard dengan covered roof & landscape etc..
Summit
Restoran sambara masakan sunda.. kebanyakan restoran yang besar
memang grand macam kat hotel or ala makan indon kat pavillion.. harga
amat munasabah..
Kat hotel yang dekat dengan stesen keretapi & tak jauh dari pasar baru
& toko kartika sari..
Lapar malam2 lepak kat lobi hotel & pekena strawberry juice memang
fresh coz bandung memang tempat tanah tinggi tanam strawberry..
Kat porch  hotel..
Singgah bank cimb draw duit.. 
Pasar baru cari telekung tapi orang kat bandung panggi "mukerna"(telekung
lah tu)..
6pm waktu bandung..
Bye bandung...

Friday, September 3, 2010

Try skate baru..

Taruk Topaz sikit baru cun..


No flash - push a bit EV 
Sibuk md firas nie nak kacau abang mainlah nie..

Great landing..

Thursday, September 2, 2010

Siap-siap nak raya

Ahad baru nie budak2 sibuk kemas rumah & tolong pasang curtain raya maaaa..

Skate lagi

Skate dah dapat & fahim minta ambil gambar skate baru nie..