Sunday, December 29, 2013

Pekena durian kat lanchang

Hala balik dari pekan singgah kat lanchang pekena durian tepi jalan... hmmmm ngam..



Wedding anak mak teh - taman cenderawasih kuantan

Attend wedding anak sulung mak teh.. wanie & zaim..alhamdulillah cuaca mendung sepanjang hari walau pun sudah masuk musim tengkujuh..


Family semuanya from left ikka, dee, kak teh, anak mak kecik, mak itam, su, ayah piee, wife, firas & fahim..

Wednesday, December 25, 2013

Kodai gambar..

Sudah lama tak gi kedai gambar kasi pukul gambar.. Now zaman digital memang cukup mudah jadi taukeh kedai gambar & all almost instant..

Monday, December 23, 2013

Raya haji..

Raya haji tahun nie tak balik kampung dan hanya beraya kat bangi aja..
Pagi raya hujan renyai2..

Angah sakit mata...
Balik sembahyang raya terus lepak...Zzzzz

Sunday, December 22, 2013

Jom gi Kuantan..

Lepas korjo kat JB kono korjo dokek kuantan pula.. kebetulan saturday ada wedding so bawa family sekali tanpa along & angah.. Lepak kat hotel Zenith berhampiran east coast mall kuantan.. so area nie sentiasa happening..Sebelah malam tak lupa pekena sea food kat tanjung lumpur..

Kami amat bernasib baik sebab 3 hari aja lepas tu kuantan mengalami banjir yang amat teruk.. Kat belakang tu stadium darul makmur juga teruk banjir..
Malam pekena ayak dulu kat starbuck.. kat sebelah sultan ahmad shah ICC tulah hotel zenith.. cukup selesa, luas dan clean...

Tuesday, December 17, 2013

Bengkel kat JB

Bulan lepas memang bulan yang memenatkan kerana korjo asyik outstation and now kat Johor Bahru pula.. Lepak kat Grand Bluewave JBahru dan musi cuti sekolah bawa Fahim untuk teman..Kat area hotel agak jauh dari tempat happening dengan makan..
Bandar Jbahru dari tingkat 8 dan kelihatan flyover terus ke tambak johor

Bismillah.. dinner kat hotel aja



Thursday, December 12, 2013

Program dokek seromban...

Bulan Nov 13 baru nie ada program kat seremban & cuma bawa angah aja teman. Lepak kat hotel royale bintang, seremban. Kawasan nie memang menyenangkan kerana terletak berhampiran dengan tasik ala tak perdana dekat KL..

Monday, December 9, 2013

Visit MRT tunnel

Last month pergi visit construction tunnel kat area Cochrane.. lambat lagi siap & sebelah site ada construction baru untuk new IKEA.. Memang strategik coz dekat dengan station mrt

Sunday, November 24, 2013

Minum santai dengan anak2..

Sekali-sekala jalan2 dan lepak minum sama anak2.. masing2 dengan cerita dan demand yang tersendiri.. so layan aja yang terdaya or masuk aja wish list..


Choc blended...

Thursday, November 21, 2013

Wedding anak abg halim

Cuti hari kemerdekaan baru2 nie attend jemputan wedding anak abg halim yang diadakan di dewan felda jln semarak.. Memang meriah & dapat jumpa dengan saudara mara..

Firas BMX

Setelah basikal bmx firas hilang balik sekolah hari2 macam tak ada mood aja... tapi setelah raya baru2 nie berkat duit dia kumpul + duit raya maka dapat juga dia basikal yang diidamnya.. 

Click video firas in action..


Red paddle...






Jalan Johor Bahru..

Dah lama tak update so dimasukkan juga masa pergi JB dengan anak2... along & angah tak ikut..


JPO tak lupa shopping sikit-sikit

Anniversary Langkawi

Masa berlalu cukup pantas dan sudah ke penghujung tahun 2013 dan seperti biasa bulan November merupakan anniversari perkahwinan. Kali nie ke Langkawi kerana rasanya sudah terlalu lama sudah tidak sampai ke pulau mahsuri nie..

Pekena rojak buah dan persembur kat pantai memang marvelous

Naik cable car memang ngam dan dapat menikmati permandangan yang cantik..sejuk/nyaman.. planning nak buat island hopping 2nd day tapi hujan... huhuhu