Thursday, July 18, 2013

Battery GP

Bateri flash dah kaput setelah hanya setahun lebih aja. Kaput dah tak boleh nak charge so dah kena campak aja dalam tong sampah. Tengok sanyo eneloop bateri nampaknya lebih baik..

Sunday, July 14, 2013

Persiapan raya 2

Puasa ke 4 cari baju anak2 & macam biasa buka puasa kat luar. Kali nie kul 6.30pm budak2 dah booked meja makan.
Laparnya... bila nak buka nie..

Wednesday, July 10, 2013

Pulai Spring Resort

Pergi jpo tidur kat pulai spring resort yang mana lokasinya tidak jauh... dan resort nie cantik dan luas..

Makan best..






Johor Premium Outlets

Wah lepak kat JPO memang best.. walau pun dari bbbangi nak sampai ke johor boleh tahan jauhnya tapi sampai aja kat sini dengan suasana yang menarik.. tempat class..

jpo
























Yellow

Phuket Island

Geng bank wife ke phuket & memang cantik pulau nie..


Bersih & jernih..

Tuesday, July 9, 2013

Masjid alhasanah, bdr baru bangi

Bagi yang berkemampuan bulan ramadan nie adalah bulan yang dianjurkam untuk bersedekah. Masjid alhasanah amat memerlukan sumbangan anda untuk aktiviti seperti poster...
Surah Al-Baqara, Verse 271:
إِن تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَيُكَفِّرُ عَنكُم مِّن سَيِّئَاتِكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ

Kalau kamu zahirkan sedekah-sedekah itu (secara terang), maka yang demikian adalah baik (kerana menjadi contoh yang baik). Dan kalau pula kamu sembunyikan sedekah-sedekah itu serta kamu berikan kepada orang-orang fakir miskin, maka itu adalah baik bagi kamu; dan Allah akan menghapuskan dari kamu sebahagian dari kesalahan-kesalahan kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui secara mendalam akan apa yang kamu lakukan.
(Melayu)

via iQuranPro