Thursday, February 25, 2010

Thumbdrive

Ayooyoo dah ada thumbdrive 256Gb..

New gadgets

Minggu nie den beli thumb drive murah 16Gb brand Cruzer Blade(SansDisk bukan brand kokak tapi semua plastic aja & made in China) boleh dapat $99 kat Challenger Mines..

Angkat Nuvi255W lepas lets go nuvi205 kat member & yang nie ada junction view..Sirf chipset very sensitive & cepat hooked sattelites.

Saturday, February 20, 2010

Nasi lemak Tanglin

Pagi-pagi pekena nasi lemak Tanglin dengan family & pergi KL masa cuti seronok tak ada jammed. Nasi lemak sotong memang marvelous.. Den biasa kalau kerja kat site Bukit Aman selalu makan kat sini

Friday, February 19, 2010

Rumah Dee kat Taman Impiana Puchong

Malam sabtu lepas magrib Dee buat kenduri masuk rumah & sambut birthday anak yang kecil.. Lama tak jumpa kerabat2 sebelah Mak Long Maran & malam tu semua ada Mak Long, Tok(mak mak long), Runi, Nira, Kak Teh dll. Lepas sembahyang isya', makan & lepas tu terus balik rumah..


Jom lepak kat Putrajaya

Selasa satu hari lagi cuti CNY & budak2 ajak gie lepak kat Putrajaya.. Lepas magrib kat masjid terus balik & esok dah kerja balik boringnya..

Bandar Baru Bangi 4/6D

Area rumah gue yang mana padang inilah tempat main dari Along sampailah Firas..
Mamat meow nie skodeng gue masa nak shoot & apa yang dia fikir tak tahulah.. Mungkin mengenangkan musim panas sekarang 

Bounce flash

Try bounce flash ceiling/wall


Thursday, February 18, 2010

My HTC

Nampaknya den tak dapat kekal dengan palm coz sampai sekarang ngak ada model baru kat M'sia. Nampaknya rakyat kita tak suka dengan palm nie.. So selepas bermula dengan Palm Treo dan lepas tu Palm Centro dan sekejap migrate ke Sony Xperia yang hanya bertahan hanya 1minggu tak ada rezeki hilang..


Now den dah berhujrah ke HTC WM6.5 dan dengan 3rd party software seperti SPB(phone suites, wallet & mobile shell), garmin mobile xt, pocket islam, core player, opera & oxford dictionary ayooyoo dah complete dah & hanya yang lagged sikit slow bangat nak compare dengan Palm gue.
Now kat market dah keluar Sony Xperia2 & tak lama lagi keluar pula Sony Aspen yang mana gue suka coz macam Centro lama gue candy bar with qwerty pad..

Makan nyam2

Isnin cuti tahun CNY & lunch wife masak simple but nyam2.. Hari sabtu petang gie rumah mak mertua shahrin ada buat kenduri doa selamat selamat untuk wawan masuk mrsm trolak & macam biasa makanan memang cow ada laksa johor, nasi impit/rendang, roti jala etc..

Nikmatnya air



Sekarang dah kena start jimat guna air di mana kat Johor dah start kena catu & hopefully Semenyih dam masih boleh bertahan dengan keadaan kemarau nie

Legend Port Dickson

Cuti sekolah bulan Disember2009 baru2 nie bawa anak ke Legend Port Dickson & budak2 seornok sekali. Den pernah course sebelum nie masa hotel baru buka dulu..
Legend bilik besar & amat sesuai untuk family dengan konsep Balinese.. Dinner kat warung yang ada dekat2 situ & pekena seafoods..



Skate lagi..

Fahim skates kat depan rumah..Sekarang bali sekolah aja terus terkam skates..




Basikal kat rumah dah laku coz masing2 dah ada games sendiri & hanya pakai masa nak pergi sekolah aja..