Friday, April 23, 2010

Balik Pekan..

Minggu lepas balik Pekan mak yatie tak sehat & masuk wad.. Lepak kat rumah kak long 3 hari & kat mengkasar 1 hari..

ABC

Balik pekena ABC kat depan Pekan waterfront dengan Fahim & Firas..Tak mengancam macam kedai dalam pagar 30tahun lepas..

Masjid Pekan

Balik baru nie tak buka lagi masjid nie tak buka lagi..Gambar masjid ambil dari hospital pekan tgkt 1.

Pekan Riverfront

Pekan town

Sudah banyak perubahan kat Pekan berbanding masa kecil2 dulu yang mana dulu ada kedai dalam pagar tempat pekena kueh, mee talam, nasi dagang & ada kedai awang jual buah.. Bawa $1.00 aja dah ok kenyang..
Walau macamana pun bandar Pekan stilled ok tenang tak serabut sangat..Bas Bee Huat masih warna macam dulu hitam/puteh..
Now air sungai dah macam teh susu tak macam zaman muda2 dulu


Mesyuarat Agung Persatuan Penduduk 4/6 BBBangi - 28.3.2010

Tuesday, April 20, 2010

Pavillion

Nak gi Lowyat parking kat Pavillion & ada pameran kereta sempena F1 final esoknya..

Bukit Bintang

Tengok budak2 melepak kat tepi2 jalan & bagaimana nanti 2020..

Lowyat

Kat Lowyat cuba tengok2 kalau ada gadget baru yang minat..

Monday, April 19, 2010

HTC HD Mini

Menarik phone nie coz sebelum nie syok kat HD2 tapi besar sangat & mini nie nampak sesuai..

UK press release..

We're delighted to announce that the new HTC HD Mini is now available on Orange and O2.
The HD Mini is of course based on the superb HTC Touch HD2 which has been very popular. The reason for the release of the Mini HD is simply to provide a high end full featured Windows Mobile phone in a more pocket friendly size. The original HD2 had a huge 4.3 inch screen which while delivering an amazing viewing experience made the phone rather large to keep in a pocket. The HD Mini scales back the screen to a more reasonable 3.2 inches making the HD Mini a neat compact phone that still offers all the high end features of its big brother.
The HTC HD Mini runs on Windows Mobile 6.5 offering a familiar user experience along with the ability to read MS Office documents and download a great range from the Windows Marketplace. Running on top of Windows Mobile is HTC’s excellent Sense user interface providing features such as animated weather, a Twitter client, pinch to zoom for web pages and photos and even conference calling.
Elsewhere the feature set on the HTC HD Mini is the same as the Touch HD2, meaning you’ll enjoy an excellent 5MP camera, HSDPA and WiFi along with GPS and an excellent media player all wrapped up in a neat, compact and stylish case.

Tuesday, April 6, 2010

Year 2002

Gambar budak2 depan rumah An 8 tahun lepas.. Baru lagi rasanya. Gambar Fahim, Wawan, Sarah, Safwan & Firas. Masa tu den pakai camera Fuji Finepix 4700