Monday, August 15, 2011

Malam lailatul qadar

Kebetulan jumaat baru nie den sembahyang kat masjid Assyakirin klcc & sebelum khutbah ustaz wan sohor bani leman beri tazkirah yang mana sekiranya puasa jatuh pada hari isnin maka malam lailatul qadar jatuh pada malam 21 & ini berdasarkan penyelidikan oleh imam alghazali. Walau bagaimana pun malam tu adalah ketentuan allah.. Moga ibadah puasa kita tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelum ini
klcc

Thursday, August 4, 2011

Olympus EP3 review

Robin Wong review
Stevehuff review
Outdoor shot with kit lens 14-42, low iso & minor ps..Area taman 4/6 bandar baru bangi
Taman
Taman2
Taman3
Taman4
Taman5
Taman6
Taman7
Taman8
Taman9 Lens 28mm
Taman10 Lens 80mm
Taman11

Wednesday, August 3, 2011

Persiapan Raya2011

Dua hari sebelum puasa pergi jalan tar untuk cari baju melayu untuk kami sekeluarga. Macam biasa budak2 beli yang sudah siap & gue tempah kat kas tailor(kain dah beli lama kat bandung lagi).
Ramai rakyat kat jalan tar macam tahun2 sebelumnya. Lupa nak bawa camera tapi htc gue pun oklah..
KL BajuMelayu5
KL BajuMelayu
KL BajuMelayu3 Baju dah dapat untuk semua dan alhamdulillah dapat color sama
KL BajuMelayu4
KL BajuMelayu12 Singgah pula kat kodai accessories & nie yang kurang berkenan..
KL BajuMelayu7 Masuk ke wisma yakin untuk tempah baju gue..
KL BajuMelayu8 Kas tailor
KL BajuMelayu7a
KL BajuMelayu6
KL BajuMelayu9 Background coliseum
KL BajuMelayu11Menghala ke sogo..
KL BajuMelayu13 Lepak depan sogo pekena kepok lekor memang best. Biasa peniaga nie kena perhambat dengan dbkl & maybe dah nak puasa & kasi happening sikit kat sini
KL BajuMelayu14 Busking depan sogo
KL BajuMelayu15 Dari jalan tar terus ke KLCC & sementara wife kat KLCC den pergi kejap KLCC(KL Convention Centre) jengok2 product baru ada Digital Lifestyle Expo2012 & dapat try Panasonic Lumix GF3(tak best ringan, no hotshoe, bukan dari magnesium aloi macam P3 etc) yang baru aja lauch(micro 4/3 macam Oly P3 gue)
KL BajuMelayu16
KL BajuMelayu17 Sebelum balik lepak kejap kat sony style klcc & dapat try sony c3 (tak best design tak ngam but compact)