Tuesday, August 24, 2010

Kuala Lumpur


KL, originally uploaded by Bangi64.

Try ambil gambar dengan my HTC HD Mini dari tingkat 20 Maju Tower..

Thursday, August 19, 2010

Korjo kat Pinggiran USJ

Today ada korjo kat Pinggiran USJ buat factory visit & kebetulan
ada pula wholesale kurma kat situ.. Dengar cerita dari member
kat situ harganya murah. Ada macam2 dates dari Bum Iran,
kurma dari Kalahari alamak besarnya etc. So kalau sapa2 nak buat
bisness bolah beli kat Mahnaz Food nie. Yusof Tayob pun ada maa.


Gambar dengan geng jkr, stride, akmida & cosultant depan factory..

Wednesday, August 18, 2010

Test 3


4, originally uploaded by Bangi64.

Alamak Flickr tak boleh nak letak multiple photos dalam blog...

Test 2


RumahBah21, originally uploaded by Bangi64.

Nampaknya mudah sikit masukkan gambar dari Flickr.. Lepas nie kena subscribe flickr pro pulalah nampaknya..

Flickr

This is a test post from flickr, a fancy photo sharing thing.

Monday, August 16, 2010

PC Fair August 2010

Pagi 10am minggu lepas gi PC fair & cadang nak tengok new gadget yang ada.. Jln Tun Razak clear sampai simpang nak masuk KLCC dah start jammed.. Dari KLCityCentre ke KLConventionCentre (dua2 KLCC) den jalan kaki ikut luar coz cuaca cantik mendung aja (kalau panas lalu dalam tunnel keluar kat Aquaria)..

Jenguk dari KLConventionCentre kat belakang parking penuh & kat dalam hall happening dengan pelbagai ragam manusia.. Geng camera juga ramai yang ambil gambar amoi2 yang mengayakan produk masing..

Carpet dalam KLConventionC macam2 corak & cantik.. Jenguk ke taman KLCC cantik ada waterfall & cooooool..

Pavillion

Taruk PS sikit..

Kat kedai Quik Silver banyak sale tapi untuk fahim & firas t'shirt
ada saizlah pulak.. Dulu yang banyak saiz macam nie kat Sunway
pyramid..
Pergi BB kejap cari skate untuk ganti skate fahim tapi kedai
tutuplah pula.. Frust fahim.. ok next week yea..

Thursday, August 12, 2010

KLCC

Lepas gi Jln TAR terus ke KLCC untuk cari persiapan raya budak2..

Penjara Pudu

Lalu depan penjara pudu setelah ianya dirobohkan..

Wikipedia - The Pudu Prison was a prison in Kuala LumpurMalaysia. First built in 1891 along Jalan Hang Tuah, the prison was built in stages by the British colonial government, and was completed in 1895.[1] The construction began with its 394-metre prison wall at a cost of RM$16,000, and had been adorned with the world's longest mural at one point in its history.[2] Circa 1911, Richard Alfred Ernest Clark, a former soldier of the third battalion of the Middlesex Regiment, was one of the European warders in the history of Pudu.[3]
Early in its history, Pudu prison was the only prison in the State of Selangor and used to imprison men and women with short sentences. The prison was also self-sufficient as it had a vegetable garden that could produce enough food for its inmates annually.[4] It later housed criminals including drug offenders and was a location for administering corporal punishment by rotancaning. The canings were administered in a special "caning area", so marked, not inside the building but in the grounds. It is no longer used as a prison and while it was once open as a museum, it can at present be viewed only from the outside. (A clear view is obtained from the monorail train between Imbi and Hang Tuah stations.) Until 2008, it served as a day-holding facility for prisoners attending court hearings

Jalan TAR

Tahun nie persediaan untuk raya dibuat awal dan tak payah lagi sibuk2 dalam bulan puasa & tahun nie Jln TAR clear untuk cari baju melayu budak2..








Thursday, August 5, 2010

Royal Pahang Classic Polo Tournament Champion

Balik kebetulan ada final polo & frust Pahang Royal Polo kalah dengan Royal Johor Polo 6-5.





Nasi Ayam Taman Warisan Putrajaya

Pekena nasi ayam kat taman warisan memang best.. Suasana ngam macam kat bandung. Joint sekali kak ngah..

Wednesday, August 4, 2010

World Cup Pekan


Firas & Zafwan







Main Basikal

Balik Pekan Bah tak berapa sihat & kebetulan An & Iman ada balik.. Meriah budak2 main bola & basikal kat depan rumah mak..





Tuesday, August 3, 2010

Komuter UKM Bangi

Jalan masuk ke Komuter Bangi dah cantik ada traffic light & ample parking space.. Tapi pot holes banyak maa macam jalan kampung..

Wedding Adik Yonie

Sabtu lepas 17/7/2010 pergi Bandar Klang wedding adik Yonie..