Monday, July 20, 2009

MU at Bukit Jalil (MU 3 M'sia 2)

17.7.09 dapat tiket wife kasi & petang lepas office terus shoot ke Bukit Jalil tengok MU training & jammed giler start dari Endah Parade lagi..Dah lama tak masuk stadium since Commonwealth games 1997(alamak dah 12 tahun).




18.7.09 pergi bandar tasek selatan & naik LRT terus ke bukit jalil stadium.. Dalam LRT rakyat MU dengan jersey/t'shirt merah & really happening..Ok naik LRT tak perlu susah2 jam kat area bukit jalil



Lens den bawa 55-250mm tak cukup bagus nak tarik gambar..Nampaknya kena cari pula lens at least 400mm macam gambar yang kat bawah nie. Tapi pada tak ada kira oklah tu..kat dalam stadium nampak ramai yang pakai kit lens aja(nampaknya ambil gambar stadium & orang ajalah..oppss).


5.25pm MU & M'sia masuk padang..Team M'sia & MU masuk macam kat EPL ada stye tapi times ambil gambar kesian team m'sia semua camera man dok fokus kat MU aja.. Lineup MU nampak bersungguh start masuk dengan van der sar, patrick evra, rio ferdinand(capt), anderson, berbatov, rooney(ramai fan dia nie), nani, o'shea, evans & gibson.. Lepas tu masuk ganti owen, gigg & yang lain dah tak tau dah..




Van Der Sar keeper MU dah 39yrs old tapi maintain masih slim.. Tinggi 1.96m & berat 84kg. Apa petua mamat nie.


1st try dari malaysia free kick & MU from corner.. 10minit sebelum wisel penamat den cabut & terus ke LRT station.. alhamdulillah orang tak ramai sangat lagi tapi LRT dah penuh juga..singgah surau al-kautsar & terus ambil nasi goreng dah order kat hot station - jumpa khairi & kak yah tengah berdating..